Ουκρανική προεδρία: Τα βρήκαμε με την αντιπολίτευση μετά τις ο��ονύκτιες διαβουλεύσεις

Δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει οι υπόλοιποι

​Την επίτευξη συμφωνίας για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία κατά τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις με συμμετοχή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, της αντιπο��ίτευσης και τριών υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η προεδρική υπηρεσία Τύπου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η συμφωνία θα υπογραφεί το μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), αλλά δεν γίνονται γνωστές λεπτομέρειες.

Οι υπόλοιπες πλευρές ακόμη δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα την επίτευξη συμφωνίας , με τους ευρωπαίους ΥΠΕΞ να έχουν περιοριστεί στο ότι οι διαβουλεύσεις διακόπηκαν για να συνεχιστούν το μεσημέρι.

Στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν οι αρχηγοί των κομμάτων της ουκρανικής αντιπολίτευσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Πολωνίας και Γερμανίας όπως και αξιωματούχοι από τη ρωσική πλευρά.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πολωνός υπουργός Ραντόσλαβ Σικόρσκι είπε μόνο ότι οι «πολύ δύσκολες διαβουλεύσεις» διακόπ��καν στις 07:20 για να συνεχιστούν νωρίς το μεσημέρι.

Στην ίδια γραμμή λίγο αργότερα, και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών περιορίστηκε στο ότι «οι πολύ δύσκολες συνομιλίες κράτησαν όλη τη νύχτα και διακόπηκαν για να συνεχιστούν αργότερα».
H νύχτα είχε με τους διαδηλωτές να παραμένουν μεν επί ποδός στους δρόμους, αλλά χωρίς επεισόδια και τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις στο προεδρικό μέγαρο.

Οι νεκροί
Ο αριθμός των νεκρών των τελευταίων δύο ημερών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τον επίσημο απολογισμό να βρίσκεται στους 77 νεκρούς, την ώρα που οι αναφορές από το στρατόπεδο της αντιπολ��τευσης μιλούν για πλέον των 100 θυμάτων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top