Σε επιφυλακή οι επιστήμονες: Ρωσικός δορυφόρος τριών τόνων θα χτυπήσει σήμερα τη Γη

Ανησυχούν γιατί δεν ξέρουν που θα πέσει!!!

Σε επιφυλακή οι επιστήμονες: Ρωσικός δορυφόρος τριών τόνων θα χτυπήσει σήμερα τη Γη

Συναγερμός έχει σημάνει στη�� επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο καθώς εντός της ημέρας ο ρωσικός δορυφόρος Kosmos-1220, αναμένεται να συντριβεί στη Γη.

Πρόκειται για στρατιωτικό δορυφόρο, βάρους περίπου 3.000 κιλών, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 1980, αλλά σύντομα τέθηκε εκτός λειτουργίας και ισχύος.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς σε ποιο σημείο της Γης θα πέσει ο δορυφόρος, αλλά εικάζουν πως το πιθανότερο είναι να πέσει σε κάποιο σημείο στον Ειρηνικό. Ωστόσο, ούτε αυτό μπορούν να το πουν με βεβαιότητα.

Έπίσης, αυτό που δεν μπορούν να υπολογίσουν, είναι τι μέγεθος θραυσμάτων θα αφήσει η είσοδος και ανάφλεξή του στην γήινη ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρει και ο Independent, o Zolotukhin (αξιωματούχος του ρωσικού στρατού) είναι μεν καθησυχαστικός και θεωρεί πως είναι σχεδόν απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κατοικημένη περιοχή, αλλά το επιτελείο του θα είναι σε επιφυλακή.

Από την πλευρά του ο David Eyster, εκδότης του Astronomy δήλωσε στο Fox News ότι «το μεγαλύτερο μέρος του θα καταστραφεί από την είσοδο στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τμήματά του θα φτάσουν στην Γη. Το καλό είναι πως το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη καλύπτεται από νερό και οι πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι απλά ένα μικρό τμήμα της επιφάνειάς του», εκτιμώντας πως δεν θα προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Για να δούμε τι θα γίνει!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top