Τεράστια προβλήματα από την χιονοθύελλα στις ΗΠΑ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πολλά σπίτια στις νοτιοανατολικές πολιτείες

​Νέα ισχυρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το πέρασμά της από τις νοτιοανατολικές πολιτείες όπου παρέλυσαν οι οδικές μετακινήσεις, καθηλώθηκαν πτήσεις και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών νοικοκυριών.

Το ύψος του χιονιού που πέφτει στην Ουάσιγκτον αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας να φθάσει τα 30 εκατοστά. Τα σχολεία της αμερικανικής πρωτεύουσας καθώς και του γειτονικού Μέριλαντ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ αναβλήθηκαν πολλές προγραμματισμένες συνεδριάσεις της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Τετάρτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 45 κομητείες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας, όπου 370.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Συντονιστικό κέντρο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων έχει συγκροτηθεί στην Ουάσιγκτον και στην Ατλάντα για την οργάνωση της διάθεσης γεννητριών, τροφίμων, πόσιμου νερού και κλινοσκεπασμάτων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί τους πολίτες ότι πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις περιορίζοντάς τις στις απολύτως αναγκαίες: «Εάν πρέπει να μετακινηθείτε οδικώς, πάρτε μαζί σας στο αυτοκίνητο έναν δεύτερο φακό, νερό και τρόφιμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η υπηρεσία έχει προειδοποιήσει εδώ και πολλές ημέρες για ρεύματα παγωμένου αέρα από την Αρκτική που θα εγκατασταθούν στην ανατολική περιοχή των ΗΠΑ δημιουργώντας "παγοθύελλα" που θα παραλύσει πολλές πολιτείες από το νοτιοανατολικό ως το βορειοανατολικό άκρο της χώρας. «Η συγκέντρωση πάγου θα είναι τεράστια, και θα φθάσει σε ιστορικά επίπεδα», σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top