Πυρ και μανία η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής: «Εν δυνάμει βιαστές» οι μπλόγκερ του Γκρίλο

Ανήρτησαν στο διαδίκτυο σεξιστικά σχόλια και σατιρικά βίντεο εναντίον της

Πυρ και μανία η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής: «Εν δυνάμει βιαστές» οι μπλόγκερ του Γκρίλο

Πυρ και μανία έγινε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, με τους μπλόγκερ της ιστοσελίδας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Η Μπολντρίνι σε συνέντευξή της στην ιταλική τηλεόραση τους αποκάλεσε «εν δυνάμει βιαστές»

Αφορμή στάθηκαν τα σεξιστικά σχόλια αλλά και τα σατιρικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από τους μπλόγκερ σε βάρος της.

Ο ίδιος ο Μπέπε Γκρίλο έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματός του: "Τι θα κάνατε αν βρίσκατε την Μπολντρίνι στο αυτοκίνητό σας;" με το ερώτημα να προκαλεί πολλά σχόλια στο Διαδίκτυο και χρήστες να προτείνουν τον βιασμό της προέδρου της Βουλής.

«Αν δείτε τα σχόλια, θα αντιληφθείτε ότι πρόκειται για υποκίνηση σε βία. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μπλογκ, δεν θέλουν να συζητήσουν τα θέματα ουσίας, αλλά να προσβάλουν και να ταπεινώσουν. Είναι εν δυνάμει βιαστές» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής.

Η αντίδραση των στελεχών του Κινήματος 5 Αστέρων ήταν σχετικά απολογητική: «Η χυδαιότητα και τα υβριστικά σχόλια θα πρέπει να καταδικάζονται πάντα χωρίς αν και αλλά»

Σημειώνεται ότι το σχόλιο του Μπέπε Γκρίλο αναρτήθηκε την επόμενη ημέρα των επεισοδίων στην ιταλική Βουλή, επεισόδια που σημειώθηκαν όταν οι βουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων προσπάθησαν να εμποδίσουν την ψήφιση νόμου που διέπει τη μεταβολή του θεσμικού πλαισίου που καθορίζει τη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας.

Οι βουλευτές του Κινήματος προσπάθησαν να καταλάβουν τα έδρανα των βουλευτών της συμπολίτευσης και συγκρούστηκαν με τους συναδέλφους τους. Προηγουμένως η Μπολντρίνι, αντιδρώντας στις τακτικές κωλυσιεργίας που εφάρμοζαν οι βουλευτές του Κινήματος, είχε διακόψει τη συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο και είχε ζητήσει να γίνει άμεσα η ψηφοφορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top