Θρήνος στην Ιταλία: δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι παρασύρθηκαν από χείμαρρο

Μεγάλα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία

Θρήνος στην Ιταλία: δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι παρασύρθηκαν από χείμαρρο

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κοντράντα Ρομανέλο των Συρακουσών, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και ένα επτάχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε σήμερα το πρωί από έναν χείμαρρο που είχε πλημμυρίσει, ως αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει τη νότια Ιταλία και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τρίτη.

Τέσσερα ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ τους η μητέρα του κοριτσιού, διασώθηκαν από το ορμητικό ποτάμι.

Ένα 4x4 παρασύρθηκε επίσης από τον ποταμό Σιμέτο, κοντά στην Κατάνια, επίσης στην ανατολική Σι��ελία, αλλά οι επιβαίνοντες σε αυτό διασώθηκαν στην επιχείρηση διάσωσής τους στην οποία συμμετείχε ελικόπτερο.

Η σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και τη Βόρειο Ιταλία από την Παρασκευή, ενώ σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις στις Άλπεις, οι οποίες καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις συγκοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στην περιοχή του Ανω Αδίγη το χιόνι ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Όλα τα περάσματα είναι κλειστά και ορισμένα δρομολόγια τρένων προς την Αυστρία ακυρώθηκαν.

Ο στρατός, με εκχιονιστικά μηχανήματα, μετέχει στις επιχειρήσεις για τον καθαρισμό των αυτοκινητοδρόμων στη Βενετία, κυρίως στην περιφέρεια Μπελούνο.

Αλλά και στη Ρώμη, η στάθμη των υδάτων του Τίβερη αυξήθηκε πολύ στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ευτυχώς να σπάσουν τα φράγματα του ποταμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top