Ταϊλάνδη: Ειρηνικά διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές

Δεν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμε��α παρά μερικά αποτελέσματα

Ταϊλάνδη: Ειρηνικά διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές

Ειρηνικά διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών περιφερειών της Ταϊλάνδης, αν και σημαδεύτηκαν από το μποϊκοτάρισμα του κόμματος της αντιπολίτευσης και τις προσπάθειες διαδηλωτών να εμποδίσουν τους πολίτες να ψηφίσουν.

Ο γενικός γραμματέας της εκλογικής επιτροπής Πουσάνγκ Νουτραουόν δήλωσε ότι προβλήματα σημειώθηκαν στην εκλογική διαδικασία σε 69 περιφέρειες, σε σύνολο 375, κυρίως στη νότια Ταϊλάνδη εξαιτίας της έλλειψης ψηφοδελτίων ή αξιωματούχων, αλλά και λόγω των διαμαρτυριών.
Η εκλογική διαδικασία ακυρώθηκε σε 13 από τις 33 εκλογικές περιφέρειες της Μπανγκόκ, αν και στην πρωτεύουσα δεν αναφέρθηκαν βίαια επεισόδια.

Επίσης διακόπηκε η εκλογική διαδικασία σε 37 από τις 56 περιφέρειες της νότιας Ταϊλάνδης, όπου είναι μεγαλύτερη η υποστήριξη στο Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει μποϊκοτάρει τις εκλογές.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 15:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας), όμως δεν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα παρά μερικά αποτελέσματα, καθώς έχουν προγραμματιστεί επαναληπτικές εκλογές για τις 23 Φεβρουαρίου καθώς περίπου 440.000 ψηφοφόροι σε σύνολο 2 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

Χθες Σάββατο βράδυ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην περιοχή Λάκσι της Μπανγκόκ έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων, που κατέληξαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι.

Η Λαϊκή Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Επιτροπή, η οποία διοργανώνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ από τις αρχές Νοεμβρίου, κάλεσε τους πολίτες είτε να μην ψηφίσουν είτε να ρίξουν «λευκό».

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Γινκγλάκ Σιναουάτρα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον διορισμό μιας μη εκλεγμένης μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις πριν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top