Ο Ερντογάν «φιμώνει» τους πανεπιστημιακούς

Το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο κλυδωνίζει την κυβέρνηση

Αντιμέτωποι με την ποινή της επίπληξης βρίσκονται οι Τούρκοι πανεπιστημιακοί που κάνουν δηλώσεις για επίσημα ζητήματα πέραν των επιστημονικών.

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προώθησε σειρά αλλαγών στον κανονισμό του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων είναι και η αφαίρεση του δικαιώματος των πανεπιστημιακών να τοποθετούνται δημοσίως σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος, δηλαδή στην ουσία επί πολιτικών ζητημάτων.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που υπήρχε στον κανονισμό του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης το 1982, όταν αυτός υιοθετήθηκε από το στρατιωτικό καθεστώς του πραξικοπηματία στρατηγού Κενάν Εβρέν.

Ένας ακόμη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, ανεβάζοντας στους 8 τον αριθμό των στελεχών που έχουν εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική ομάδα του από τα μέσα του Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την Κυβέρνηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top