Μέρκελ: Εμβάθυνση της ενοποίησης για να βγει η Ευρωζώνη από την κρίση

Προγραμματικές δηλώσεις στο Βερολίνο

Κατά τη χθεσινή περιγραφή των προτεραιοτήτων της γερμανικής κυβέρνησης, η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εξήγγειλε την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών με στόχο την εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης.

Οι προτάσεις της Αγκελα Μέρκελ συμβαδίζουν με τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί Ευρωκοινοβουλίου των χωρών της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να γίνει αυτό που παραλείφθηκε κατά την ίδρυση της ΟΝΕ. Πλάι στη νομισματική ένωση να υπάρξει μια πραγματική οικονομική ένωση», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Για τον σκοπό αυτό πρέπει να ενδυναμώσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Σε μία πραγματική οικονομική ένωση, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν περισσότερες δεσμεύσεις. Εχω πεισθεί ότι για τον σκοπό αυτό πρέπει να εξελιχθούν και οι ευρωπαϊκές συνθήκες».

Γενικότερα, η ομιλία της Αγκελα Μέρκελ εστιάστηκε στην έννοια της «κοινωνικής οικονομίας της αγοράς».

«Ο ανθρωπισμός μιας κοινωνίας αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους αδυνάτους, τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, υπερασπιζόμενη την καθιέρωση κατώτατου μηνιαίου μισθού και την αύξηση της χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top