Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Πολικό ψύχος σαρώνει τις νότιες αμερικανικές πολιτείες

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες
Το πολικό ψύχος σαρώνει πλέον και τις νότιες αμερικανικές πολιτείες μεγάλο μέρος των οποίων έχει ντυθεί στα λευκά. Στα λευκά όμως έχει ντυθεί και μεγάλο μέρος της Ευρώπης από τη Ρωσία ως την Ιταλία.

Ρωσία
Η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα ήταν η σημερινή στη Μόσχα. Το θερμόμετρο έδειξε -22 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες αυτές τις ώρες είναι δέκα βαθμούς κάτω από το μέσο όρο της εποχής.

Βουγαρία-Ρουμανία
Στη Βουλγαρία οι πολικές θερμοκρασίες και οι σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ατόμων. Δεκάδες χωριά στην ανατολική Βουλγαρία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και νερό.

Χιόνια έπεσαν και στην Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Στη Ρουμανία για τον ίδιο λόγο έχουν κλείσει σχολεία, έχουν ακυρωθεί δρομολόγια τρένων και έχουν γίνει διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια.

ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες πολικές θερμοκρασίες παραλύουν και μεγάλο τμήμα του συνήθως θερμότερου νότου. Πόλεις όπως η Ατλάντα της Τζόρτζια όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -9 βαθμούς και το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα. Πολλοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους


Η χιονοθύελλα προκάλεσε θανατηφόρα τροχαία αλλά και εκατοντάδες μικρότερα ατυχήματα.

Ατλάντα
Ένα παρόμοιο κύμα ψύχους είχε γονατίσει την Ατλάντα το 2011 αλλά φαίνεται πως κανένα μέτρο δεν ελήφθη από τις τοπικές αρχές για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Επτά πολιτείες του αμερικανικού νότου κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βολιβία
Στη Βολιβία πάλι που πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες, ένας οδηγός αγνόησε τις απαγορευτικές πινακίδες και θέλησε να διασχίσει μια πλημμυρισμένη γέφυρα. Το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο νερό και η οικογένεια που επέβαινε στο αυτοκίνητο πάλεψε για να σωθεί. Οι περαστικοί βούτηξαν και κατάφεραν να βοηθήσουν τα μέλη της οικογένειας να βγουν από το αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα πριν αυτό βυθιστεί ολόκληρο. Στη Βολιβία τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top