Ουκρανία: Δίνει στην αντιπολίτευση την πρωθυπουργία ο Γιανούκοβιτς

Υπέκυψε 45χρονος που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Ουκρανία: Δίνει στην αντιπολίτευση την πρωθυπουργία ο Γιανούκοβιτς

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία, όπου περίπου 100 διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να καταλάβουν το υπουργείο Ενέργειας.

«Έγινε απόπειρα κατάληψης του κτηρίου. Περίπου 100 ένοπλοι διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό. Τους συνάντησα και τους είπα ότι αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτήριο, τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Έντουαρντ Σταβίτσκι.

Την ίδια ώρα, ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία στο κέντρο του Κιέβου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομε��ο όπου είχε μεταφερθεί. Οι ουκρανικές αρχές μιλούν συνολικά για 2 νεκρούς ενώ η αντιπολίτευση για 5.

Δίνει στην αντιπολίτευση την πρωθυπουργία ο Γιανούκοβιτς

Την πρωθυπουργία στην αντιπολίτευση δίνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί η βίαιη πολιτική κρίση στη χώρα.

Σϋμφωνα με την ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, προσφέρθηκε στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Αρσένι Γιάτσενγιουκ η θέση του πρωθυπουργού και στον Βιτάλι Κλίτσκο (εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας) τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για ανθρωπιστικά θέματα.

Εάν ο Γιάτσενγιουκ αποδεχθεί την προσφορά αυτή, ο Γιανούκοβιτς είναι - σύμφωνα με την ανακοίνωση - έτοιμος να αποδεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top