Αιματηρές εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία συγκλόνισαν το Κάιρο

Τουλάχιστον 5 νεκροί και 90 οι τραυματίες

Πρώτη ανάρτηση: 24/01/2014 09:50​

Δύο βομβιστικές επιθέσεις συγκλονίζουν το Κάιρο το πρωί της Παρασκευής: Τα ξημερώματα, το αρχηγείο της αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ ελάχιστες ώρες αργότερα βόμβα εξερράγη κοντά σε σταθμό του μετρό, με τουλάχιστον έναν αξιωματικό της αστυνομίας νεκρό και 15 τραυματίες. Η τρίτη επίθεση σημειώθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα στην Ταλμπέγια στη Γκίζα, στην περιφέρεια του Καΐρου.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα στην περιοχή του αρχηγείου της αστυνομίας σημειώθηκε έκρηξη που κάλυψε με καπνό το κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες,αμέσως μετά την έκρηξη, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτηρίων.

Από την έκρηξη προκλήθηκε βαθύς κρατήρας στο πεζοδρόμιο έξω από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, η πρόσοψη του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Σοβαρές ζημιές υπέστη και το παρακείμενο μουσείο. Ο δρόμος έχει καλυφθεί από σπασμένα τζάμια, κομμάτια από σίδερα και ξύλα, ενώ η πύλη του αρχηγείου έχει καταστραφεί.

Η εφημερίδα al-Ahram έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ένας μεταξύ των νεκρών ήτα�� ο καμικάζι. Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα θύματα ήταν αστυνομικοί ή πολίτες.

Η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες που δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα και έχει τη βάση της στη χερσόνησο του Σινά, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σήμερα έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας. Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις πιο μεγάλες από τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί, όπως αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου, με 15 νεκρούς, από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από αρχηγείο της αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top