Δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα και πάλι στην Κωνστ��ντινούπολη

Χαμός στην πλατεία Ταξίμ

Την ώρα που ο Ερντογάν «ξηλώνει» χιλιάδες αστυνομικούς, δεκάδες εισαγγελείς και μερικά στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, ως απάντηση στην έρευνα για την διαφθορά, η οποία απειλεί να καταστρέψει την καριέρα του, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και πάλι στους δρόμους για να εκφράσουν αυτην την φορά την αντίθεσή τους σε ένα νόμο που εντείνει τους ελέγχους στο Ίντερνετ.

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το αγανακτισμένο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής έσπευσαν να κατεβάσουν τα ρολά για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ μικρότερες διαδηλώσεις για τον ίδιο λόγο έγιναν στη Σμύρνη και την Άγκυρα, όπου περίπου 300 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Με τον επίμαχο νόμο δίνεται στα δικαστήρια η εξουσία να κρίνουν εάν θα μπορεί να αφαιρεθεί από ιστότοπους υλικό που «παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφεύγουν στην κρατική επιτροπή ελέγχου των τηλεπικοινωνιών (TIB) και στα δικαστήρια για να μπλοκάρουν υλικό που «παραβιάζει το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής»

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top