Δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός στην πα��αιστινιακή πρεσβεία στην Πράγα

Γίνεται λεπτομερής έλεγχος στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός στην παλαιστινιακή πρεσβεία στην Πράγα

Ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός ανακαλύφθηκε στο κτίριο της πρεσβείας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα, όπου μια έκρηξη, η οποία η αστυνομία θεωρεί ότι οφειλόταν σε δυστύχημα, είχε στοιχίσει τη ζωή στον Παλαιστίνιο πρεσβευτή Τζαμάλ αλ Τζαμάλ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κατά τη διάρκεια μιας πρώτης έρευνας στο κτίριο, βρήκαμε και έναν άλλο εκρηκτικό μηχανισμό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Χούλαν.

«Μεταφέραμε τον μηχανισμό στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας, προκειμένου να διεξαχθεί ένας πιο λεπτομερής έλεγχος» προσέθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Χούλαν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο Τύπος στην Πράγα, σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο για μια βόμβα την οποία είχαν κρύψει σε ένα βιβλίο στο οποίο υπήρχε μία κρυψώνα. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο για ένα σύστημα αντικλεπτικής προστασίας του βιβλίου ή για ποσότητα εκρηκτικών πού είχαν κρύψει στο εσωτερικό του βιβλίου.

Ο Τζαμάλ αλ Τζαμάλ, 56 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει τον Οκτώβριο τα καθήκοντά του ως πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δημοκρατία της Τσεχίας, είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του στην
περιοχή Πράγα-Σάτσντολ την 1η Ιανουαρίου. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, μιλώντας για τυχαίο γεγονός, μια εκδοχή που έχει αμφισβητήσει η κόρη του διπλωμάτη, Ράνα αλ Τζαμάλ, η οποία από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο πατέρας της μπορεί να ήταν
θύμα μιας επίθεσης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ανακάλυψε στο κτίριο 12 όπλα, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί επίσημα στις αρχές.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top