Ανήκουστο: Βουλευτής κρατούσε αλυσοδεμένα πέντε άτομα

Στο υπόγειο του σπιτιού του

Ανήκουστο: Βουλευτής κρατούσε αλυσοδεμένα πέντε άτομα
Ένας βουλευτής του Πακιστάν συνελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε μπουντρούμι, όπου κρατούσε αλυσοδεμένους πέντε ανθρώπους.

Η «φυλακή», την οποία είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του ο βουλευτής Άμπντουλ Ραχμάν Χετράν, αποκαλύφθηκε μετά από επίθεση που εξαπέλυσε η προσωπική φρουρά του, σε φυλάκιο της αστυνομίας την Κυριακή. Οι σωματοφύλακες του Χετράν ξυλοκόπησαν τους αστυνομικούς και τους έκλεψαν τα όπλα.

Αμέσως μετά, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο οχυρωμένο σπίτι του βουλευτή, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Οι δύο από τους αιχμάλωτους κρατούνταν στο σπίτι επί πολλά χρόνια. Ο ίδιος ο Χετράν, ο γιος του και έξι από τους φρουρούς του, συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, Άμπντουλ Γαφούρ Μάρι, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης ένα φορτηγό γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.

Ο Χετράν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η σύλληψή του είχε «πολιτικά κίνητρα» και χαρακτήρισε «παράνομη» την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του.

Ο Χετράν είναι βουλευτής του Τζαμιάτ Ουλεμά-ε-Ισλάμ, ενός συντηρητικού, θρησκευτικού κόμματος και στο παρελθόν ήταν υπουργός για θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Η σύζυγός του είναι επίσης μέλος του κοινοβουλίου.

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο δυτικό Πακιστάν, μολονότι πλούσια σε μεταλλεύματα, είναι μια από τις φτωχότερες της χώρας. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο πολλοί Ταλιμπάν, ενώ παράλληλα δρουν εκεί αυτονομιστές αντάρτες, λαθρέμποροι και έμποροι ναρκωτικών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top