«Μυστήριο» με το θάνατο της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αυτοκτόνησε ή πέθανε από καρδιακή προσβολή

«Μυστήριο» με το θάνατο της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν
Σάλο είχε προκαλέσει πριν από περίπου ένα μήνα η εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, του θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και η θεία του και σύζυγος του Γιανγκ, έχει πεθάνει.

Συγκεκριμένα, η Chosun Ilbo, μια μεγάλη εφημερίδα της νότιας Κορέας, λέει πως η Κιμ Κιονγκ Χούι, 67 ετών, είτε «αυτοκτόνησε ή πέθανε από καρδιακή προσβολή» επικαλούμενη κυβερνητική πηγή της Νότιας Κορέας.

Η εφημερίδα ωστόσο τονίζει ότι το κρατικό γραφείο πληροφοριών δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το θάνατό της.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κιμ Κιονγκ Χούι, ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου, σε μια μουσική παράσταση που παραβρέθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου.

Η επόμενη δημόσια εμφάνισή της θα ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου, στην κηδεία ενός ανώτερου στελέχους του Κόμματος ��ων Εργατικών, σύμφωνα με το Associated Press.

Ωστόσο, η ίδια πηγή, υποστηρίζει πως δεν παραβρέθηκε, πιθανώς λόγω προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με την Telegraph, ταξίδεψε τον περασμένο μήνα στη Ρωσία, για θεραπεία σε καρδιακές επιπλοκές που παρουσίασε.

«Δε θα αποτελέσει έκπληξη, αν είναι πράγματι νεκρή» δηλώνει ο Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Waseda του Τόκιο. «Δεν είναι καλά, έχει υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο και αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού εδώ και 30 χρόνια».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Daily NK, της Νότιας Κορέας, ανέφερε στις 18 Δεκεμβρίου, πως η Κιμ «ήταν σε σοβαρή κατάσταση» μετά την εκτέλεση του συζύγου της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top