Παραμονή Χριστουγέννων με... απεργίες στην Πορτογαλία: Προβλήματα και στις πτήσεις

Κάντε κλικ και δείτε αναλυτικά

Η παραμονή των Χριστουγέννων σημαδεύτηκε σήμερα στην Πορτογαλία από πολλές απεργίες στις αερομεταφορές, τη συλλογή των αστικών απορριμμάτων στη Λισαβόνα και τις υπηρεσίες λεωφορείων στην πρωτεύουσα και το Πόρτο.

Εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιούν οι 43 πιλότοι της Easyjet που έχουν τη βάση τους στη Λισαβόνα, οι συνδέσεις προς τη Μαδρίτη, το Βερολίνο και το Λίβερπουλ θα έχουν προβλήματα, αλλά "οι περισσότερες από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 και τις 26 Δεκεμβρίου δεν θα επηρεαστούν", έκανε γνωστό η βρετανική εταιρεία.

Οι πιλότοι, οι οποίοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και το σεβασμό της πορτογαλικής νομοθεσίας, προβλέπουν δύο νέες ημέρες απεργίας στις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας Groundforce που προσφέρει υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και της Μαδέρας, απεργούν όλη την ημέρα σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της αναδιοργάνωσης του χρόνου εργασίας στους κόλπους της επιχείρησής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top