Τεράστιο σκάνδαλο στην Τουρκία: Γιοι υπουργών έπαιρναν μίζες από επιχειρηματίες

Παραιτήσεις βουλευτών και 37 συλλήψεις - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Τεράστιο σκάνδαλο στην Τουρκία: Γιοι υπουργών έπαιρναν μίζες από επιχειρηματίες

Τεράστιο σκάνδαλο δωροδοκίας με «πρωταγωνιστές» γνωστούς επιχειρηματίες και γιους υπουργών αποκαλύφθηκε στην Τουρκία.

Ήδη από το πρωί οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 37 συλλήψεις, ενώ εξετάζεται αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, καθώς και ο ρόλος του Ρ. Ερντογάν στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι επιχειρηματίες – μεγαλοεργολάβοι δωροδοκούσαν τους γιους τριών υπουργών, προκειμένου να τους δίνουν άδειες οικοδόμησης σε προστατευόμενες περιοχές. Πρόκειται για τους γιο��ς των υπουργών εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.

Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς η υπόθεση φαίνεται να έχει μεγάλο παρασκήνιο από πίσω.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού λαϊκού Κόμματος, Γκιουρσέλ Τεκίν «αν θέλετε να αντιληφθείτε το μέγεθος των ατασθαλιών, πρέπει να δείτε την περιουσία των γιων των υπουργών».

Το γεγονός έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση, καθώς ήδη παραιτήθηκε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χακάν Σουκούρ, ο οποίος κατήγγειλε την στάση του κόμματος απέναντι στο τάγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top