Έκτακτη σύσκεψη Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων

Σε εγρήγορση για τυχόν εξελίξεις στο Κυπριακό

Έκτακτη σύσκεψη Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων

Έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στα Κατεχόμενα και με δεδομένη την αναβολή της αναχώρησης από την Κύπρο του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

«Καλό είναι να αναμένουμε για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις από τις συναντήσεις και τις προσδοκίες που δημιουργούν κάποιοι για τις παραπέρα κινήσεις των Τούρκων ή των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε μετά την σύσκεψη ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως δεν είχε συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη νέα συνάντηση που είχε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ με τον Ντερβίς Έρογλου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά πόσο τα Ηνωμένα Εθνη έχουν προσκομίσει κάτι καινούριο, ο Κύπριος πρόεδρος είπε: «καλό είναι να αναμένουμε μέχρι το απόγευμα να δούμε τις εξελίξεις και εν συνεχεία θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση. Δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε απόφαση μου να μη γνωστοποιηθεί στο λαό αρκούντως αιτιολογημένη».

Μιλώντας για την έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε πως κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι σε εγρήγορση, ώστε, ανά πάσα στιγμή, αν κριθεί σκόπιμο, να συναντηθούν ξανά και να εξετάσουν τις εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top