Γενική απεργία στην Ουκρανία- Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου

Καμία πληροφόρηση για τις προθέσεις του Γιανουκόβιτς

Γενική απεργία στην Ουκρανία- Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο του Κιέβου
Εκατοντάδες διαδηλωτές της ουκρανικής αντιπολίτευσης έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου χιλιάδες πολίτες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές, έπειτα από τη χθεσινή διαδήλωση 350.000 υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονται για την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατηρήσει τη χώρα στη ζώνη επιρροής της Ρωσίας.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην έδρα της κυβέρνησης έχουν επίσης αποκλειστεί από μοτοσικλετιστές της αντιπολίτευσης.

«Οι υπάλληλοι δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο. Διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους διαδηλωτές για να επιτραπεί η είσοδος των εργαζομένων» δήλωσε εκπρόσωπος του Μίκολα Αζαρόφ, προσθέτοντας ότι ούτε ο πρωθυπουργός έχει προσέλθει στο γραφείο του.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις προθέσεις του προέδρου Γιανουκόβιτς, ο οποίος επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα. Το γραφείο Τύπου της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν διευκρίνισε πού βρίσκεται ο πρόεδρος.

Έπειτα από τις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου και τις βίαιες χθεσινές συγκρούσεις με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο προεδρικό μέγαρο, η ουκρανική αντιπολίτευση έχει καλέσει σήμερα σε γενική απεργία. Το δημαρχείο του Κιέβου εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι πήραν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top