Αν είναι δυνατόν: Έβαλαν διαγώνισμα-ΣΟΚ σε μαθητές με θέμα το βιασμό βρέφους

Σάλος και δημόσια κατακραυγή για το περιστατικό

Αν είναι δυνατόν:  Έβαλαν διαγώνισμα-ΣΟΚ σε μαθητές με θέμα το βιασμό βρέφους

Σάλο έχει προκαλέσει ένα σχολικό διαγώνισμα στο μάθημα της υποκριτικής στη Νότια Αφρική καθώς το ερώτημα που έθετε στους μαθητές μόνο σοκ και φρίκη μπορεί να προκαλέσει.


Στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε ολόκληρη τη Νότια Αφρική, χιλιάδες μαθητές, στην πλειονότητά τους 17 ετών, κλήθηκαν να απαντήσουν για το γνωστό έργο «Τσέπανγκ», που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία: τον βιασμό ενός βρέφους από τον σύντροφο της μητέρας του το 2001. Οι μαθητές έπρεπε να αναφέρουν πώς θα απεικόνιζαν τη σκηνή με στόχο να «μεγιστοποιήσουν το αίσθημα του τρόμου» κάτι που τους άφησε με το στόμα ανοιχτό όταν το είδαν!

«Όταν διάβασα την ερώτηση ένιωσα σοκ», είπε η 18χρονη μαθήτρια Κέιτλιν Γουίγκιλ, που ζει στην πόλη Πορτ Ελίζαμπεθ. «Το να περιγράψεις το βιασμό ενός βρέφους εννέα μηνών είναι κάτι που ποτέ δεν θα ήθελες να αναγκαστείς να κάνεις. Το να αναγκάζεσαι να το κάνεις, επειδή χρειάζεσαι το βαθμό, είναι εντελώς αηδιαστικό» πρόσθεσε.

Τουλάχιστον ένας από τους συμμαθητές της αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, πρόσθεσε η ίδια.

Η δημόσια κατακραυγή για το περιστατικό του Τσέπανγκ και πολλές άλλες προβεβλημένες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας εναντίον γυναικών και παιδιών ελάχιστα συνέβαλαν στην αντιμετώπιση ενός ενδημικού προβλήματος στη Νότια Αφρική, όπου καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά βιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το υπουργείο Βασικής Εκπαίδευσης, το οποίο εί��αι αρμόδιο για το κρατικό σχολικό σύστημα της Νότιας Αφρικής, υπερασπίστηκε το διαγώνισμα αυτό, υποστηρίζοντας ότι ήταν «εντός των προδιαγραφών του προγράμματος σπουδών» και ότι οι μαθητές πρέπει να είναι ενήμεροι για ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της χώρας.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top