Την "έπεσαν" στον Πούτιν για τις τραγουδίστριες του Pussy Riot!!!

"Να πας εσύ στη Σιβηρία" του φώναζαν στη Ρώμη

Την "έπεσαν" στον Πούτιν για τις τραγουδίστριες του Pussy Riot!!!

Περίπου 50 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρώμη, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Να πας εσύ στη Σιβηρία", εκφράζοντας την υποστήριξή τους στις τραγουδίστριες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.

��ι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, στο κέντρο της Ρώμης, όπου θα διανυκτερεύσει ο Πούτιν μετά το δείπνο που θα του παραθέσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Λίγο πριν διαλυθούν, με την επέμβαση της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι πρόλαβαν να ανοίξουν ένα πανό όπου είχαν γράψει το σύνθημα "Φτύνουμε τον Πούτιν, η εξέγερση είναι υπόθεση των κοριτσιών, ελευθερώστε τις Pussy Riot", υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών.

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στην Ιταλία για διήμερη επίσκεψη. Συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο, σήμερα το απόγευμα, και αύριο το πρωί θα πάει στην Τεργέστη για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η μία από τις δύο φυλακισμένες τραγουδίστριες του συγκροτήματος, έφτασε στη Σιβηρία όπου βρίσκεται το στρατόπεδο εργασίας στο οποίο θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της. Η Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών επειδή στις αρχές του 2012τραγούδησαν μια "πανκ προσευχή" εναντίον του Πούτιν μέσα στον καθεδρικό ναό τουΧριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top