Ελπίδα μέσα στα συντρίμμια: Η ανθρωπιστική βοήθεια στις Φιλιππίνες

Η Mις Κόσμος Μέγκαν Γιανγκ μιλά για την καταστροφή

Ελπίδα μέσα στα συντρίμμια: Η ανθρωπιστική βοήθεια στις Φιλιππίνες

Ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει συνεχώς στις Φιλιππίνες μετά τον τυφώνα Χαϊγιάν .Ένα ελικόπτερο του αμερικανικού ναυτικού γεμάτο με τρόφιμα προσγειώνεται κοντά στο νησί Λέιτε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κινητοποιήσει περίπου 50 πλοία και αεροσκάφη ενώ θα διαθέσουν περίπου 37 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Την ίδια ώρα στο Κεμπού η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών του Καναδά παραδίδει προμήθειες και η Κίνα έστειλε το πρώτο πακέτο βοήθειας .

Τις προηγούμενες ημέρες το Πεκίνο είχε δεχθεί σκληρή κριτική που δεν είχε αντιδράσει πιο συστηματικά. Τώρα ένα φορτηγό αεροπλάνο με σκηνές και κουβέρτες φτάνει στην πόλη.

H κυβέρνηση της Κίνας τελικά από 200.000 δολάρια θα διαθέσει 1,64 εκατομμύρια δολάρια . Την ίδια ώρα η Μις κόσμος που κατάγεται από τις Φιλιππίνες στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης, στην δική τους γλώσσα .

Εντωμεταξύ η Mις Κόσμος Μέγκαν Γιανγκ , η οποία κατάγεται από τις Φιλιππίνες μίλησε για το φονικό χτύπημα του τυφώνα Χαϊγιάν στην χώρα της. «Συγκεντρώνουμε χρήματα στις ΗΠΑ, αλλά όχι μόνο εδώ, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα και την Ινδονησία και ελπίζω και σε πολλές άλλες κοινότητες..»

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα , 1.602 εξακολουθούν να αγνοούνται ,18.000 τραυματίστηκαν και περίπου 4 εκατομμύρια έμειναν χωρίς στέγη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top