Στην Μαλάλα το βραβείο Ζαχάροφ

Κάντε κλικ και δείτε τι είπε το κορίτσι - σύμβολο του Πακιστάν

Οι προσπάθειες της Μαλάλα Γιουσουφζάι για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση δεν έπεσαν στο κενό, αφού την Τετάρτη της απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Καταχειροκροτούμενη από τους ευρωπαίους βουλευτές η 16χρονη από το Πακιστάν παρέλαβε το βραβείο της δια χειρός Μάρτιν Σουλτς.

«Απονέμουμε το 25ο βραβείο Ζαχάροφ σε μια επιζήσασα, μια ηρωίδα, μια ξεχωριστή νεαρή γυναίκα, για την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι το κορίτσι- σύμβολο έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η νεαρή ακτιβίστρια κρατώντας το βραβείο στα χέρια της δήλωσε: «Η βράβευσή μου, μου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα», και τόνισε: «Απευθύνω έκκληση στις χώρες της Ευρώπης να βοηθήσουν τις χώρες της Ασίας και την πατρίδα μου, το Πακιστάν, στους τομείς της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης».

Δεν δίστασε να αφιερώσει το βραβείο της στους αφανείς ήρωες του Πακιστάν και στους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, που μάχονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Μαλάλα είναι η νεότερη βραβευθείσα με το βραβείο Ζαχάροφ στην ιστορία του θεσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top