Συλλυπητήρια Ομπάμα για τον Γλαύκο Κληρίδη

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Συλλυπητήρια Ομπάμα για τον Γλαύκο Κληρίδη

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη εξέφρασε την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι «άοκνες προσπάθειές» του για την επανένωση της Κύπρου και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι «το όραμά του, η αποφασιστικότητά του, η αξιοπρέ��ειά του γι' αυτούς τους ευγενείς στόχους ήταν απαράμιλλα».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου γίνεται επίσης αναφορά στη συμβολή του Γλαύκου Κληρίδη την περίοδο των τραγικών γεγονότων του 1974, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης είχε δολοφονηθεί στην αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ, Ρότζερ Ντέιβις και η Κύπρια βοηθός του Αντουανέτα Βαρνάβα, υπογραμμίζοντας ότι ο Αμερικανικός λαός «δεν θα ξεχάσει ποτέ» τη βαθιά προσωπική συμπάθεια και την υποστήριξη που πρόσφερε εκείνη τη μέρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι «καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο πρόεδρος Κληρίδης ήταν αφοσιωμένος στα ψηλά ιδανικά, υπηρετώντας τα κοινά, τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς συνεργασίας και της ειρήνης. Με θάρρος και με δέσμευση, συνέβαλε στην προσπάθεια να οδηγηθεί η πατρίδα του στην ανεξαρτησία και μετά, εν μέσω της βίας του 1974, στην επαναφορά της συνταγματικής τάξης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top