Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα με 11 νεκρούς!

Δύο άνθρωποι γλίτωσαν από θαύμα

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα με 11 νεκρούς!

Εννέα άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς προτού πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τα πυρά άλλων αστυνομικών, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με το BBC, το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο στη Σερικμπούγια, μια κοινότητα της επαρχίας Μπατσού, στην περιφέρεια του Κασγκάρ όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι και αρκετές συγκρούσεις έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου!

Οι δράστες σκότωσαν δύο άοπλους αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους τόσους.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Ουιγούρων, μιας οργάνωσης που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας και στόχος της είναι η προστασία των δικαιωμάτων της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας, οι άνθρωποι που από τις κινεζικές αρχές παρουσιάζονται ως ένοπλοι δράστες, ήταν στην πραγματικότητα διαδηλωτές. Ο εκπρόσωπος Ντιλσάτ Μπασίτ είπε μάλιστα ότι συνελήφθησαν πολλές δεκάδες διαδηλωτές.

«Καλώ για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να εμποδίσει την κινεζική κυβέρνηση να ανοίγει πυρ εναντίον Ουιγούρων διαδηλωτών και να τους στερεί τα δικαιώματά τους», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top