Θλίψη στην Κύπρο για το θάνατο του Γ. Κληρίδη: Ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλούδια

Ν. Αναστασιάδης: "Θα τιμηθεί όπως του αξίζει"

Θλίψη στην Κύπρο για το θάνατο του Γ. Κληρίδη: Ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλούδια

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κύπρος μετά το του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,Γλαύκου Κληρίδη.

Έξω από την κλινική , στην οποία νοσηλευόταν είχε στηθεί μεγάλη φωτογραφία του με το αρχαίο ρητό «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς», το οποίο συχνά χρησιμοποιούσε στις ομιλίες του.

Κάτω από την φωτογραφία πολίτες ανάβουν κεράκι και αφήνουν λουλούδια, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εξέφρασε τη θλίψη της.

Νεολαίοι του ΔΗΣΥ αποχαιρέτησαν την σορό του κατά την έξοδο της από την κλινική με παρατεταμένα χειροκροτήματα και βροντοφωνάζ��ντας «αθάνατος».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης φανερά συντετριμμένος μίλησε στο ΡΙΚ από την Σρι Λάνκα, όπου βρίσκεται για την σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας. Όπως είπε «ο θάνατος του Γλαύκου Κληρίδη είναι μια δοκιμασία για τον ίδιο, γιατί ο Γλαύκος Κληρίδης είναι περισσότερο από πολιτικός του πατέρας»

Τόνισε ότι είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης «δεν είναι πια μαζί μας». Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι η κηδεία του θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και θα κηρυχθεί δημόσιο πένθος. Ο Γλαύκος Κληρίδης, τόνισε, θα τιμηθεί όπως του αξίζει.

Ο τέως πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι, όταν φεύγει μια ιστορική προσωπικότητα που έχει με τη δράση της σφραγίσει τη νεότερη ιστορία της Κύπρου, εκείνος που σέβεται τη δημοκρατία, το διάλογο και τον άνθρωπο, φυσιολογικά θλίβεται.

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι υπήρξε πολιτικός αντίπαλος, αλλά και φίλος με τον Γλαύκο Κληρίδη, «διότι τη σχέση τους την χαρακτήριζε ο διάλογος, συγκρουσιακός ενίοτε, αλλά με μεγάλο αλληλοσεβασμό».

Ο Γλαύκος Κληρίδης, κατέληξε ο κ. Χριστόφιας, ήξερε να ακούει, άσχετο αν υιοθετούσε ή όχι τις απόψεις που άκουγε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top