ΣΑΛΟΣ με την προκλητική δήλωση Ερντογάν: «Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος»

Θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας

ΣΑΛΟΣ με την προκλητική δήλωση Ερντογάν: «Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος»
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ακόμα και στην Τουρκία η προκλητική δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανέφερε μετά από ένα συνέδριο στην Πολωνία όπου μετείχε ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος».

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris (που αναδημοσιεύει ο Φιλελεύθερος) ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου: «Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου» και πρόσθεσε ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μετά την προκλητική δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού δημοσιογράφος κ. Τουμάϊ Τουγιάν έγραψε στην εφημερίδα Yeni Duzen: «Ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40.000 δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία του κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι "εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη"».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top