Απίστευτο κι όμως αληθινό: Λονδίνο -Νέα Υόρκη σε... μια ώρα!

Σχεδιάζεται αεροσκάφος που θα ξεπερνάει έξι φορές την ταχύτητα του ήχου

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Λονδίνο -Νέα Υόρκη σε... μια ώρα!

Όχ�� δεν πρόκειται για… αεροσκάφος από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά για πραγματικό!

Μέσα σε μια δεκαετία η πτήση Λονδίνο- Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόνο μία ώρα καθώς σχεδιάζεται ένα αεροσκάφος που θα ξεπερνάει έξι φορές την ταχύτητα του ήχου.


Πίσω από αυτήν την ιδέα βρίσκεται η Lockheed Martin, εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια και συνεργάζεται με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι ειδικοί μηχανικοί της εταιρείας δηλώνουν ότι βρήκαν λύση στο πρόβλημα που εμποδίζει την κατασκευή ενός αεροσκάφους ικανού να κινείται πάνω από τρεις φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Σύμφωνα με το «Εϊβιέσον Μάγκαζιν» το μυστικό βρίσκεται στην κατασκευή ενός κατασκοπευτικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες Μαχ 6, δηλαδή έξι φορές την ταχύτητα του ήχου ή τρεις φορές την ταχύτητα του Concorde. Θα είναι επίσης δύο φορές πιο γρήγορο από το ταχύτερο αεροσκάφος που είναι το αναγνωριστικό SR 71 Blackbird, το οποίο έχει κατασκευάσει επίσης η Lockheed και το οποίο κινείται με ταχύτητες Μαχ 3,2.

Η Lockheed της οποίας το αεροσκάφος SR 72 βαφτίστηκε «Παιδί του Μαύρου Πουλιού», υποστηρίζει ότι θα έχει κατασκευαστεί το πρωτότυπο ως το 2018, ενώ η ένταξη του νέου βασιλιά των αιθέρων στον αμερικανικό εναέριο στόλο υπολογίζεται να έχει πραγματοποιηθεί ως το 2030.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top