Στο έλεος του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν οι Φιλιππίνες: ΣΑΡΩΝΕΙ τα πάντα

Οι άνεμοι φτάνουν τα 275 χιλιόμετρα την ώρα

Στο έλεος του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν οι Φιλιππίνες: ΣΑΡΩΝΕΙ τα πάντα

Στο έλεος του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρε�� και καταστροφές κτιρίων στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας.

Ο Χαϊγιάν από νωρίς το πρωί σαρώνει τις ακτές του αρχιπελάγους με ριπές ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα 275 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας στις Φιλιππίνες.

Philippines2.jpg
Νωρίτερα ήταν «πάνω» από το νησί Σαμάρ στο ανατολικό αρχιπέλαγος, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μανίλα, αφού πρώτα έπληξε την παραλιακή πόλη της Γκουιάν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπινίνο Αγκουίνο προειδοποίησε τους πολίτες σε ομιλία του να προφυλαχθούν από την γιγαντιαία καταιγίδα που θα κορυφωθεί πλησιάζοντας τις χερσαίες περιοχές με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκτιμούν ότι στο απόγειο του θα πνέει με ανέμους 380 χιλιομέτρων την ώρα.

Περισσότεροι από 125.000 άνθρωποι εκκένωσαν τις περιοχές τους πριν από την άφιξη του τυφώνα.

Philippines5.jpg

Στην πρωτεύουσα Μανίλα πολλά σχολεία έκλεισαν, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει την αναστολή εκατοντάδων πτήσεων , για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους , αλλά και ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top