Σε σχέδια Καλατράβα ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν!

Θα κοστίσει 20 εκατομμύρια δολάρια

Όπως γνωρίζετε, η εκκ��ησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη είχε πληγεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Μετά από δώδεκα χρόνια για πρώτη φορά βγήκαν στη δημοσιότητα, μέσω των New York Times, τα σχέδια για τη νέα εκκλησία που θα δημιουργηθεί, υπό την επιμέλεια του Καλατράβα.

Εμπνευσμένος από το Βυζάντιο και την ανατολή, ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας δημιούργησε ένα κτίσμα το οποίο θα ξεχωρίζει ανάμεσα στους πανύψηλους ουρανοξύστες της περιοχής. Οι εκκλησίες οι οποίες αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσής του ήταν η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και η Εκκλησία του Σωτήρος της Χώρας.

Η καινούργια εκκλησία θα κοστίσει 20 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής δήλωσε : «Εάν μου επιτρέπεται να παραθέσω τα λόγια του Ιησού "Ο οίκος μου θα αποκαλείται οίκος προσευχής για όλους τους ανθρώπους". Θα είναι ανοιχτός σε όλους: στον πιστό, τον μη πιστό, τον Χριστιανό Ορθόδοξο, τον άθεο. Όποιος και αν είσαι, μπορείς να έρθεις σε αυτό τον χώρο και να βρεις παρηγοριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top