Βοήθεια σε 700 πρόσφυγες από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό

Κατά τη διάρκεια της νύχτας

​Περί τους 700 πρόσφυγες δέχθηκαν βοήθεια από σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια σειράς επιχειρήσεων τη νύχτα της Πέμπτης στα στενά της Σικελίας, την ώρα που στις εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών κυριαρχεί το θέμα της ροής προσφύγων προς τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν έξι επεμβάσεις για παροχή βοήθειας προς πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονταν γυναίκες και παιδιά.

Το σκάφος περιπολίας "Cigala Fulgosi" εκλήθη να βοηθήσει 99 ανθρώπους που επέβαιναν σε ακυβέρνητο πλοίο σε απόσταση 185 χιλιομέτρων νότια της Λαμπεντούζα.

Στη συνέχεια η κορβέτα "Chimera" εκλήθη για τη διάσωση 219 ανθρώπων, ανάμεσά τους 37 παιδιά και 43 γυναίκες, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο πλοίο και βρισκόταν σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Λαμπεντούζα.

Οι δύο αυτές ομάδες των προσφύγων μεταφέρθηκαν σε αμφίβιο σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και τα δύο πολεμικά πλοία συνέχισαν την περιπολία τους στα στενά της Σικελίας.

Ταυτόχρονα, τρία σκάφη του ιταλικού λιμενικού σώματος βοήθησαν 300 πρόσφυγες που επέβαιναν σε δύο πλοία, ενώ, τέλος, παναμαϊκό φορτηγό πλοίο επιβίβασε άλλους 90 πρόσφυγες, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Λαμπεντούζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top