Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να συζητήσουν για τις υποκλοπές

Έχει έλθει η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλήσει με μια φωνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε σήμερα -μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη- ότι έχει έλθει η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλήσει με μια φωνή, «ισχυρή και ενιαία», στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για το θέμα.

«Η προστασία των δεδομένων πρέπει να εφαρμόζεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πολιτών, όπως και στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ», ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων Βίβιαν Ρέντινγκ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της.

«Τώρα πρέπει να δράσουμε και όχι απλώς να κάνουμε δηλώσεις στην σύνοδο» κορυφής της ΕΕ, πρόσθεσε αναφερόμενη σε ένα σχέδιο νόμου για την προστασία των δεδομένων το οποίο έχει μπλοκαριστεί λόγω των διαφορών απόψεων μεταξύ των κρατών μελών.

Το σχέδιο νόμου αυτό «θα επιτρέψει στην ΕΕ να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ» και «να αποκτήσει μια φωνή ισχυρή και ενιαία», πρόσθεσε η Ρέντινγκ . «Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι η μεταρρύθμιση που αφορά την προστασία των δεδομένων μπορεί να υιοθετηθεί ως την άνοιξη του 2014», πρόσθεσε.

«Θα πρόκειται για μια διακήρυξη ανεξαρτησίας εκ μέρους της Ευρώπης διότι θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει με αξιόπιστο τρόπο τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διαπραγματευθεί ισότιμα», ανέφερε ακόμη.

«Μόνο αν είμαστε ενωμένοι είμαστε αξιόπιστοι», επέμεινε η Ρέντινγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top