Στο "σκαμνί" 79 πρώην πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του Πινοτσέτ

Για την εξαφάνιση και τον θάνατο 8 μελών του κομμουνιστικού κόμματος

Στο "σκαμνί" 79 πρώην πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του Πινοτσέτ

Κατηγορίες σε 79 πρώην πράκτορες της μυστικής αστυνομίας που έδρασε στα χρόνια της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ, της διαβόητης Dina, για την εξαφάνιση και τον θάνατο οκτώ μελών του κομμουνιστικού κόμματος το 1976 και το 1977 απήγγειλε χιλιανός δικαστής.

Μεταξύ των προσώπων σε βάρος των οποίων άσκησε κατηγορίες ο δικαστής Μιγκέλ Βάσκες περιλαμβάνεται ο πρώην διοικητής της Dina Μανουέλ Κοντρέρας, ο οποίος ήδη εκτίει ισόβια κάθειρξη, μετά την καταδίκη του σε σχεδόν 300 χρόνια ειρκτής για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η υπόθεση, που φέρει την κωδική ονομασία «Κάγιε Κονφερένσια», από μία οδό της πρωτεύουσας Σαντιάγο, αφορά πολλές επιχειρήσεις της Dina προκειμένου να συλλάβει οκτώ στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος μετά το πραξικόπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1973, που ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Πάνω από 3.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 38.000 βασανίσθηκαν υπό το κράτος της δικτατορίας του Πινοτσέτ (1973-1990), σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top