ΑΥΤΟΣ είναι ο «κόκκινος πρίγκιπας» με τα κοριτσίστικα παπούτσια

Αποκαλύψεις για τα παιδικά χρόνια του Προέδρου της Κίνας από την μητέρα του!!!

ΑΥΤΟΣ είναι ο «κόκκινος πρίγκιπας» με τα κοριτσίστικα παπούτσια

​Έναν ασυνήθιστο τρόπο επέλεξε η μητέρα του Σι Τζιπίνγκ, του πανίσχυρου Προέδρου της Κίνας, για να εμφανιστεί στους πολίτες της χώρας - ως «συντάκτρια» της επίσημης εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η κρατική «Εφημερίδα του Λαού» παραχώρησε στην 87χρονη Τσι Σιν μια σελίδα την οποία εκείνη αξιοποίησε για να παρουσιάσει στους κινέζους αναγνώστες την ιστορία της οικογένειας του ηγέτη τους.

Μέσω του άρθρου της Τσι Σιν οι εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι έμαθαν ότι η οικογένεια Σι ζούσε μια ζωή αυστηρή και ιδιαίτερα λιτή και ότι ο πανίσχυρος, σήμερα, «κόκκινος πρίγκιπας» ήταν υποχρεωμένος να φοράει τα υφασμάτινα παπούτσια των αδερφών του, όχι των αγοριών αλλά των κοριτσιών.

Ο Σι Τζινπίνγκ είχε και αδέρφια και αδερφές και όντας τα αγόρια μικρότερα από τα κορίτσια αναγκάζονταν να φορούν τα δικά τους παπούτσια. «Αρχικά ο μπαμπάς τα έβαφε με χρώμα σκούρο έτσι ώστε να φαίνονται λιγότερο κοριτσίστικα», προσδιόρισε στο κείμενό της η Τσι.

Με δεδομένο όμως ότι τη δεκαετία του 1950 ενδύματα και υποδήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία ήταν τυποποιημένα, τα ίδια για όλους, το συγκεκριμένο γεγονός δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top