Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για τις παρακολουθήσεις

"Αλλάζουμε τον τρόπο συλλογής δεδομένων", επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για τις παρακολουθήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά τον σάλο που προκλήθηκε και αφορά στις παρακολουθήσεις των συνομιλιών γάλλων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίας των ΗΠΑ.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο- μερικές από τις οποίες έχουν διαστρεβλώσει τις δραστηριότητές μας, ενώ μερικές άλλες έχουν εγείρει εύλογα ερωτήματα στους φίλους και τους συμμάχους μας σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι δυνατότητες», ανέφερε μετά την επικοινωνία σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

Επιπλέον, ο κ. Ομπάμα επιβεβαίωσε τον Γάλλο ομό��ογο του ότι επανεξετάζονται πλέον οι τρόποι που συλλέγονται οι πληροφορίες, «έτσι ώστε να ισορροπηθούν σωστά οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και των συμμάχων μας με τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αναπόσπαστο δικαίωμα κάθε ανθρώπου» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα πρέπει να συνεχίσουν τη συζήτηση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού», καταλήγει.

Τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις εκατομμυρίων Γάλλων πολιτών είχε κάνει πρόσφατα, όπως σας είχαμε πει, εφημερίδα Le Monde.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top