Πρώ��ο αλλά με απώλειες στις εκλογές, το κόμμα του Γιούνκερ

Αισιόδοξος δηλώνει για εκλογική νίκη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Πρώτη δημοσίευση: 20/10/13, 23:50​

Απώλειες σημείωσε το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές στο Λουξεμβούργο.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη, παρά το γεγονός πως το κόμμα του συγκέντρωσε χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με το 2009.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που υπάρχουν μετά την καταμέτρηση των ψήφων στο 20% περίπου των εκλογικών τμημάτων, το CSV εξασφαλίζει περίπου το 35% των ψήφων, έναντι 38% που είχε συγκεντρώσει το 2009.

Το φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (DP) δείχνει να ανεβάζει το ποσοστό του κατά δύο μονάδες στο 17%, σύμφωνα με τα πρώτα αυτά αποτελέσματα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (LSAP) φαίνεται να πέφτει στο 18,7% από 21,5% που είχε λάβει πριν από τέσσερα χρόνια. Οι Πράσινοι φαίνεται ότι παραμένουν σταθεροί στο 11%.

Αυτό που περιμένουν τώρα όλοι, είναι τα αποτελέσματα από την πρωτεύουσα, μιας και θεωρείται σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top