Ιταλία: Κάνουν ολονυχτία και κάμπινγκ κατά της λιτότητας!

Επεισόδια και επιθέσεις από τους Anonymous

Ιταλία: ��άνουν ολονυχτία και κάμπινγκ κατά της λιτότητας!

​Μύρισε χημικά η Ρώμη! Περίπου 100.000 μέλη οργανώσεων και κινημάτων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατέκλυσαν τις κεντρικές πλατείες και τους δρόμους της Ιταλικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης Λέτα, με σύνθημά τους «Όχι στη λιτότητα», χωρίς να λείψουν τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, ο δρόμος έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Ιταλία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τις πέτρες, τις μολότοφ και τα αυγά να πέφτουν βροχή μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών .

Οι Ιταλοί μετά την πορεία συμμετέχουν σε ολονυχτία, στήνοντας σκηνές στην περιοχή Πόρτα Πία, παραπέμποντας στις διαμαρτυρίες των Ισπανών στην πλατεία Πόρτα του Ήλιου, όπου είχαν διοργανωθεί σημαντικές εργατικές διαδηλώσεις.

Με μπίρες και πίτσες, χορούς και τραγούδια πέρασαν το χτεσινό βράδυ τους , ενωμένοι ντόπιοι και ξένοι !

Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο, στις σκηνές φιλοξενούνται ακόμα και ολόκληρες οικογένειες μεταναστών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και εκείνοι στις πορείες διαμαρτυρίας. Μάλιστα, ανατριχίλα προκάλεσε η φωτογραφία που απεικόνιζε μετανάστη να κρατά πλακάτ που έγραφε «Συγγνώμη που δεν πνιγήκαμε», με αφορμή την τραγωδία στην Λαμπεντούζα.

Οι Anonymous «χτύπησαν» κυβερνητικές ιστοσελίδες

Με το που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην γείτονα χώρα, ξεκίνησαν και οι επιθέσεις των Anonymous σε στοσελίδες υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών. Με σύνθημά τους «η λιτότητα είναι ένα από τα στοιχεία που οδηγούν στην απώλεια της έννοιας της ύπαρξης», οι χάκερς κατάφεραν να… κατεβάσουν τους ιστότοπους για αρκετή ώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top