Νέα απεργία πείνας για μέλος των Pussy Riot!

Κατηγορεί τις αρχές ότι δεν την μετέφεραν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα

Νέα απεργία πείνας για μέλος των Pussy Riot!

​Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μία από τις δύο φυλακισμένες νεαρές γυναίκες του συγκροτήματος Pussy Riot ξεκίνησε πάλι απεργία πείνας!

«Σήμερα η Νάντια επανέλαβε την απεργία πείνας της αφού μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο εργασίας ΙΚ-14», ανακοίνωσε ο σύζυγός της, ο Πιοτρ Βερζίλοφ.

Μάλιστα, η διοίκηση του σωφρονιστικού ιδρύματος επιβεβαίωσε την πληροφορία:

«Στις 17 Οκτωβρίου, η κρατούμενη Τολοκονίκοβα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο στρατόπεδο εργασίας αρ. 14. Η θεραπεία της τελείωσε. Στις 18 Οκτωβρίου, έγραψε μια δήλωση στην οποία ανακοινώνει πως αρνείται να λάβει τροφή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Μορδοβίας (500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας), όπου η Ν. Τολοκονίκοβα εκτίει την ποινή της.

«Θεωρούμε πως η επιστροφή της στο στρατόπεδο συνιστά σαφή επιδείνωση της κατάστασής της», δήλωσε ο κ. Βερζίλοφ προς το ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας και υποστήριξε πως οι σωφρονιστικές αρχές είχαν υποσχεθεί στους δικηγόρους της ότι θα μεταφερόταν σε άλλο ίδρυμα.

Ακόμα σημειώνεται ότι η Ν. Τολοκονίκοβα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο την 1η Οκτωβρίου και είχε διακόψει την απεργία πείνας την οποία είχε αρχίσει στις 23 Σεπτεμβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες στο στρατόπεδο εργασίας όπου κρατείται, για τις οποίες έχει δηλώσει ότι μοιάζουν με συνθήκες «δουλείας»!

Το μέλος των Pussy Riot κατηγορεί τον υποδιευθυντή του στρατοπέδου εργασίας Γιούρι Κουπριάνοφ ότι την απείλησε με θάνατο μετά τη δημοσίευση της επιστολής της για τις συνθήκες κράτησης που θυμίζουν μαρτυρίες από γκουλάγκ.

Σύμφωνα με την ίδια, οι κρατούμενες ταπεινώνονται συστηματικά και υποβαθμίζονται στην κατάσταση των «σκλάβων», υποχρεώνονται να δουλεύουν 16 ή 17 ώρες την ημέρα, στερούνται τον ύπνο και είναι υποχρεωμένες να ζουν σε κακές συνθήκες υγιεινής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top