Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά των νέων μέτρων λιτότητας

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων

Με απεργία που κήρυξαν για τις 8 Νοεμβρίου απάντησαν οι δυο μεγα��ύτερες οργανώσεις του δημόσιου τομέα της Πορτογαλίας στα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Εκτός όμως από τις αντιδράσεις των εργαζομένων τα μέτρα μπορεί να κηρυχθούν παράνομα από τα δικαστήρια της χώρας όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Αλλά και τα συνδικάτα των εργαζομένων στις μεταφορές ανακοίνωσαν επίσης "15ήμερη απεργία από την 25η Οκτωβρίου ως την 8η Νοεμβρίου" καθώς και μια "πανεθνική διαδήλωση στη Λισαβόνα την 9η Νοεμβρίου".

Τα συνδικάτα των ταχυδρομικών επίσης ετοιμάζονται να απεργήσουν στις 25 Οκτωβρίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα Πορτογαλικά Ταχυδρομεία μέσω της πώλησης στο χρηματιστήριο του 70% του μετοχικού τους κεφαλαίου πριν από το τέλος του έ��ους.

Η Πορτογαλία έχει μπει και αυτή σε πρόγραμμα στήριξης από την διεθνή τρόικα των πιστωτών, προσπαθεί να τηρήσει το στόχο να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα στο 4% του πορτογαλικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντο�� (ΑΕΠ) το 2014.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει ακόμη μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων λειτουργών από 2,5% ως 12% για τους μισθούς που ξεπερνούν τα 600 ευρώ μικτά.

Η κυβέρνηση εξάλλου σχεδιάζει την μείωση κατά 2% εντός του 2014 του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα από τον οποίο ήδη έχουν απολυθεί 173000 υπάλληλοι.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top