Το Πάνθεον ανοίγει τις πύλες του και στις Γαλλίδες!

Ο Ολάντ καταργεί τον νόμο σύμφωνα με τον οποίο εκεί θάβονται μόνο άντρες

Το Πάνθεον ανοίγει τις πύλες του και στις Γαλλίδες!
Στις 8 Μαρτίου 2013 ο Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έκρινε ότι ήρθε η ώρα το Πάνθεον να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί τις πιο λαμπρές από τις γυναίκες της Γαλλίας.

Το δύσκολο έργο της σύνταξης της λίστας με τις υποψήφιες, ο Γάλλος πρόεδρος το ανέθεσε στον πρόεδρο του Κέντρου Εθνικών Μνημείων της Γαλλίας Φιλίπ Μπελεβάλ. Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, η σύγχρονη Γαλλία θα πρέπει να τιμήσει πρωτίστως «γυναίκες του 20ου αιώνα οι οποίες με τα έργα τους ενσάρκωναν το πνεύμα της δημοκρατίας, προσωπικότητες οι οποίες κατά τη διάρκεια ενός ή και δύο πολέμων απέδειξαν το κουράγιο τους και κατάφεραν μέσω επώδυνων εμπειριών τους –βασανιστήρια ή απελάσεις- να βρουν τη δύναμη να αγωνιστούν εκ νέου υπερ της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης ή της επιστήμης».

Σημειώνεται ότι το Πάνθεον, η εκκλησία της Αγίας Γενοβέφας που μετα��ράπηκε σε μαυσωλείο των κορυφαίων εκπροσώπων του γαλλικού έθνους από την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης έως σήμερα, μέχρι πρότινος ήταν ένα μνημείο μόνο για μεγάλους άνδρες της Γαλλίας. Και αυτό γιατί τα μέλη της δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι μια γυναίκα θα ήταν δυνατό να προσφέρει στο γαλλικό έθνος ώστε να αξίζει να αναπαυθεί εκεί! Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top