Έρευνα-σοκ: 880.000 Ευρωπαίοι ζουν σαν σκλάβοι!

Συγκλονιστικά στοιχεία εν έτει 2013

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία μιας έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημοσίευσε το Spiegel, σύμφωνα με την οποία 880.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς!!!

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η επιτροπή CRIM το ένα τέταρτο των σκλάβων επί του ευρωπαϊκού εδάφους πέφτουν και θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενώ στην Ε.Ε. δραστηριοποιούνται 3.600 εγκληματικές οργανώσεις.

Να σημειωθεί ότι μόνο από την εμπορία ανθρώπων έχουν έσοδα 25 δις ευρώ το χρόνο, ενώ μεταξύ 18 και 26 δις ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη τους από την παράνομη εμπορία ανθρωπίνων οργάνων και άγριων ζώων. Τέλος σε ότι αφορά στο δημόσιο τομέα καταγράφηκαν 20 εκατομμύρια περιπτώσεις που προκάλεσαν στα κράτη ζημιές 120 δις ευρώ.

Έτσι η επιτροπή CRIM ζητά μεταξύ άλλων να εξαφανιστούν οι φορολογικοί παράδεισοι, να ποινικοποιηθεί η εξαγορά ψήφων και να αποκλείεται για μια πενταετία από δημόσια έργα όποιος καταδικάζεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή δωροδοκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top