Και μη χειρότερα: Θέλουν να τρώμε... έντομα ως υποκατάστατα κρέατος και ψαριού

Σουβλάκια με ακρίδες και κάμπιες τηγανητές προτείνουν οι ειδικοί

Και μη χειρότερα: Θέλουν να τρώμε... έντομα ως υποκατάστατα κρέατος και ψαριού

Τη… λύση ακόμα και για το τι θα τρώμε στο μέλλον βρήκαν ειδικοί επιστήμονες, η Ε.Ε και ο ΟΗΕ, μιας και η κατανάλωση σε κρέας και ψάρια μπορεί να αυξάνεται αλλά η παραγωγή των αποθεμάτων μειώνεται!

Σουβλάκια με ακρίδες, τζιτζίκια σε πικάντικη σάλτσα, κάμπιες τηγανητές και για επιδόρπιο σκορπιοί με σοκολάτα είναι μόνο λίγα από τα εδέσματα που μας προτείνουν!


Το μενού μπορεί να μην ακούγεται πολύ γευστικό αλλά ίσως θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Η κατανάλωση εντόμων ως υποκατάστατων του κρέατος ή του ψαριού μελετάται πολύ σοβαρά και όπως όλα δείχνουν θα είναι το φαγητό του μέλλοντος!

Οι υπέρμαχοι… των εντόμων για φαγητό υποστηρίζουν ότι παρουσιάζει πολυάριθμα πλεονεκτήματα. Τα έντομα έχουν μεγάλη διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπίδια, ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνες, σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο απ΄ ότι μία ανάλογη μερίδα από κρέας η ψάρι. Παράλληλα η εκτροφή τους παρουσιάζει μεγαλύτερη απόδοση απ΄ ό,τι των παραδοσιακών οικόσιτων ζώων και καθώς χρειάζονται πολύ λιγότερο νερό και σαφώς μικρότερες εκτάσεις για να αναπαραχθούν και να τραφούν, η παραγωγή τους θα έχει σημαντικά μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.

Αν και σε πολλούς λαούς τα έντομα στο πιάτο τους προκαλούν αηδία στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική περίπου τα τιμούν δεόντως!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top