Στον...Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων το Νόμπελ Ειρήνης και όχι στη 16χρονη Μαλάλα

Το κορίτσι-σύμβολο παρόλο που ήταν φαβορί δεν βραβεύτηκε!

Στον...Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων το Νόμπελ Ειρήνης και όχι στη 16χρονη Μαλάλα

Παρόλο που η Μαλάλα Γιουσουφζάι, το 16χρονο κορίτσι –σύμβολο από το Πακιστάν που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν, ενώ μαχόταν για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, ήταν το φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης… τελικά δεν το πήρε!

Με το Νόμπελ Ειρήνης 2013 θα βραβευτεί, όχι κάποιο πρόσωπο, αλλά ο... Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ) ο οποίος εδρεύει στη Χάγη και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, επέτειο του θανάτου του σουηδού χημικού, μηχανικού και βιομηχάνου Αλφρεντ Νόμπελ, ο οπο��ος καθιέρωσε την τιμητική αυτή διάκριση.

Η απόφαση του Οργανισμού να βραβεύσει τον συγκεκριμένο Οργανισμό, αντί για την Μαλάλα, προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις. Όχι πώς ο εν λόγω οργανισμός δεν συμβάλλει με το έργο του, όμως ο αγώνας που έδωσε και δίνει ακόμα και σήμερα η έφηβη από το Πακιστάν είχε συγκλονίσει παγκοσμίως, ενώ είχε δώσει δύναμη και κουράγιο σε πολλές γυναίκες της περιοχής να προσπαθήσουν για ένα καλύτερο αύριο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top