"Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω", λέει η νομπελίστρια Λογοτεχνίας 2013 Άλις Μονρό

Η κόρη της την ξύπνησε και της το ανακοίνωσε

"Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω", λέει η νομπελίστρια Λογοτεχνίας 2013 Άλις Μονρό

Η Καναδέζα Άλις Μονρό, η οποία κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήξερε πως ήταν ανάμεσα στα φαβορί, αλλά δεν πίστευε πως μπορούσε να κερδίσει αυτή τη φημισμένη διάκριση, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τορόντο Σταρ".

"Ήξερα πως ήμουν ανάμεσα στα φαβορί, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω", δήλωσε η 82χρονη συγγραφέας.

"Είμαι έκπληκτη και πολύ υπερήφανη. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από το γεγονός ότι το βραβείο αυτό θα κάνει τόσους Καναδούς να χαρούν", πρόσθεσε η Μονρό, σύμφωνα με ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκδότη της Ντάγκλας Γκίμπσον.

"Χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι αυτό το βραβείο θα προσελκύσει περισσότερο την προσοχή στην καναδέζικη λογοτεχνία", πρόσθεσε η Μονρό, πρώτη πολίτης του Καναδά και 13η γυναίκα που τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Η κόρη της ήταν αυτή που την ξύπνησε μέσα στη νύχτα στη Βρετανική Κολομβία (δυτικός Καναδάς) για να της ανακοινώσει την καλή είδηση φωνάζοντας, "Μαμά! κέρδισες!", μετέδωσε το CBC.

Ο εκδότης της, ο Ντάγκλας Γκίμπσον, εξέφρασε κι αυτός τη χαρά του γι' αυτή τη "θαυμάσια για όλους εμάς είδηση: ο Καναδάς κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας".

"Μερικοί με ρωτούν αν είμαι έκπληκτος, αλλά όχι, δεν είμαι έκπληκτος: της άξιζε", δήλωσε ακόμη ο Γκίμπσον. Είναι η πρώτη φορά σε 112 χρόνια που η Σουηδική Ακαδημία βραβεύει ένα συγγραφέα ο οποίος δεν γράφει παρά διηγήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top