Γκάλοπ- ΣΟΚ δείχνει πρωτιά στο ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν

"Μην μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή " υποστηρίζει

Γκάλοπ- ��ΟΚ δείχνει πρωτιά στο ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν

Την ώρα που τα γκάλοπ δείχνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να πέφτουν, το γαλλικό ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν ενδέχεται να έλθει πρώτο στις προσεχείς ευρωεκλογές, ξεπερνώντας σε ποσοστά τα δύο μεγάλα κόμματα για πρώτη φορά σε εθνική βάση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Νουβέλ Ομπζερβατέρ.

Ωστόσο, τις προάλλες η ίδια η Λεπέν, όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, επιχείρησε να αρνηθεί την… ταμπέλα του φασιστικού κόμματος, τονίζοντας ότι δεν θέλει να βάζουν το κόμμα της στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή ή τον Μπράιβικ, τον ακροδεξιό Νορβηγό δολοφόνο.

Περίπου το 24% των όσων ερωτήθηκαν στα πλαίσια της έρευνας απάντησαν πως θα ψηφίσουν το ξενοφοβικό κόμμα, έναντι του 22% που δήλωσε ότι θα ψηφίσει το κεντροδεξιό κόμμα UMP κι ενός 19% που τάχθηκε υπέρ του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου ήταν αυξημένα κατά τρεις μονάδες από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας Ifop, που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάιο, την ώρα που οι Σοσιαλιστές χάνουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το UMP κερδίζει μία.

Η έρευνα αυτή έγινε από την 1η ως την 4η Οκτωβρίου σε δείγμα 1.893 Γάλλων εκλογέων.

Είναι, πράγματι, η πρώτη φορά που το Εθνικό Μέτωπο αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε δημοσκόπηση η οποία αφορά την πρόθεση ψήφου σε εκλογές εθνικής κλίμακας και αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία!


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top