Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι Χριστιανοί στην Τουρκία!

Διαβάστε τι υποστηρίζει αυστριακή εφημερίδα

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι Χριστιανοί στην Τουρκία!

​Η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» την Τετάρτη είχε τον χαρακτηριστ��κό τίτλο «Οι Χριστιανοί αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι εξαγγελίες του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφεραν την απογοήτευση των προσδοκιών που καλλιεργούσαν επί εβδομάδες στους πολίτες με τα Μέσα Ενημέρωσης η τουρκική κυβέρνηση.

Αυτό που αναμενόταν ήταν ότι το νέο πακέτο δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων θα έφερνε αισθητές βελτιώσεις για πολλά τμήματα της κοινωνίας ιδιαίτερα στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας.

Η ανταπόκριση αναφέρεται διεξοδικά στη Σχολή της Χάλκης, στα προβλήματα που έχουν προκληθεί με το κλείσιμό της πριν από 40 χρόνια, στις προσδοκίες που υπήρχαν για επαναλειτουργία της, που όμως δεν έγινε και την οποία ο Ερντογάν έκανε αντικείμενο συναλλαγής λέγοντας πως για κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξουν ανταλλάγματα.

Όπως σημειώνεται, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρέπεμψε στην, όπως είπε, μη υλοποίηση έως τώρα ανέγερσης ενός τεμένους στην Αθήνα και σε προβλήματα της «τουρκο-μουσουλμανικής» μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα, «βρισκόμενος με αυτή τη στάση του πλήρως στη γραμμή των Τούρκων εθνικιστών».

Προστίθεται δε, ότι ο Ερντογάν εξαρτά περισσότερα δικαιώματα για Τούρκους πολίτες χριστιανικού θρησκεύματος από μια βελτίωση της κατάστασης της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα και με αυτή τη λογική τα θρησκευτικά δικαιώματα των Χριστιανών δεν θεωρούνται ως αυτονόητη δημοκρατική διεκδίκηση αλλά ως τμήμα ενός «δούναι και λαβείν» προς όφελος μουσουλμάνων Τούρκων στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top