Δείτε: Ποιος πολιτικός πήγαινε σε γάμους βουλευτών με... δημόσιο χρήμα!

Περνούσε στο εξοδολόγιο του ακόμα και την συμμετοχή του σε αθλητικούς αγώνες

Πρώτη δημοσίευση:09/10/13,00:20

«Ρόμπα» έγινε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ο οποίος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο το ποσό των… 1700 δολαρίων (1183 ευρώ), χρήματα που είχε ξοδέψει για να παραστεί στους γάμους δύο βουλευτών του!

Ο κ. Άμποτ, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε δεσμευτεί ότι η κυβέρνησή του «δεν θα ξόδευε χρήματα πάνω από τις οικονομικές της δυνατότητες».

Την περασμένη εβδομάδα όμως διαπιστώθηκε και ότι είχε ζητήσει χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς σε δύο γάμους βουλευτών του, αλλά και ότι στο παρελθόν είχε ζητήσει να του καταβληθούν 1.300 δολάρια Αυστραλίας για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής κατά τη συμμετοχή του σε αθλητικό αγώνα τριάθλου. Επίσης, είχε ζητήσει την πληρωμή των εξόδων μεταφοράς του για τη συμμετοχή του σε πολυήμερο ποδηλατικό αγώνα 1.000 χλμ. στην αγροτική Αυστραλία, το Pollie Pedal, που οργανώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο πρωθυπουργός πάντως υπεραμύνθηκε των απαιτήσεων του λέγοντας ότι «απολύτως νόμιμο ένα μέλος του κοινοβουλίου να ζητεί ο λαός να πληρώνει τη συμμετοχή του σε φιλανθρωπικά και αθλητικά γεγονότα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top