«Επιδρομή» κομάντο των ΗΠΑ σε Λιβύη και Σομαλία και σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα

Για την πολύνεκρη επίθεση στην Κένυα

Μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη από τις ΗΠΑ στην Αφρική, για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Κένυα.

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν στην Λιβύη τον Αμπού Άνας αλ Λίμπι, ένα από τα θεωρούμενα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα.

Ο Αλ Λίμπι καταζητείται στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στις επιθέσεις το 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και την Κένυα.

Εκτός από τη Λιβύη όμως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν και στη Σομαλία.


Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Μπαραουέ, 180 χιλιόμετρα νότια του Μογκαντίσου.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για σύλληψη ή δολοφονία του ανώτερου στελέχους, οι οποίες στη συνέχεια διαψεύστηκαν.

Μέλη της ομάδας Seal -πρόκειται για την ίδια που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν- εγκατέλειψε την επιχείρηση, όταν συνάντησε ισχυρή αντίσταση από μαχητές της Αλ Σεμπάμπ.


Η Αλ Σεμπάμπ συνδέεται με την Αλ Κάιντα και ευθύνεται για το μακελειό σε εμπορικό κέντρο Westgate mall στο Ναϊρόμπι της Κένυας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 67 ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top