Γλυτώνει την απέλαση Αιγύπτιος- θύμα βασανιστηρίων από το αφεντικό του στη Σαλαμίνα

Είχε βρεθεί δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό σε δέντρο

Γλυτώνει την απέλαση Αιγύπτιος- θύμα βασανιστηρίων από το αφεντικό του στη Σαλαμίνα

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Στις 3 Νοεμβρίου του 2012, ο Αιγύπτιος μετανάστης στη Σαλαμίνα, Ταλέμπ Ουαλίντβρέθηκε αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο. Δράστης, όπως αποδείχθηκε, το αφεντικό του. Ο άτυχος εργάτης είχε ζητήσει τα λεφτά που του χρωστούσε. Τότε ο εργοδότης του, ο γιος του και ακόμη δυο άντρες τον έδεσαν με αλυσίδες και τον ξυλοκόπησαν άγρια, ενώ το θύμα είχε καταγγείλει πως του βούτηξαν και όλες τις οικονομίες του. Οι δράστες συνελήφθησαν. Αν και οι δράστες δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την "Χρυσή Αυγή", ωστόσο οπαδοί του εθνικιστικού κόμματος είχαν σπεύσει -σύμφωνα με καταγγελίες άλλων Αιγυπτίων- να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους, παρότι ο υπόδικος σήμερα βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος είχε διαχωρίσει με δηλώσεις του τη στάση του κόμματός του από την αποτρόπαια πράξη.

Με παρέμβαση του Αιγύπτιου πρεσβευτή προς το Δημήτρη Αβραμόπουλο που ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών, το Κάϊρο είχε ζητήσει επίσημα την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Στον Ουαλίντ πήρε άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους καθώς και η δίκη της υπόθεσή του δεν έχει ολοκληρωθεί. Οπως όμως αποκάλυψε σήμερα το αριστερό site "Red Notebook", πριν από λίγο διάστημα ενημερώθηκε ότι υπάρχει απόφαση που ακυρώνει την άδεια παραμονής του και ότι τελεί προς απέλαση.

Το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως όταν του χορηγήθηκε προσωρινή άδεια παραμονής, μ��χρι να ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεσή του, ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, στην οποία εστάλη σχετικό αντίγραφο. Εκτοτε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραμένει νόμιμα στη χώρα μας και δεν έχει εκδοθεί από την Αστυνομία απόφαση να απελαθεί.

Ωστόσο το ΥΠΕΣ υποστηρίζει πως η αίτηση που είχε καταθέσει για άδεια διαμονής στη χώρα μας, επικαλούμενος λόγους ανθρωπιστικούς, είχε απορριφθεί, λόγω "ελλειπών εγγράφων στο φάκελλό του", όπως αναφέρεται επί λέξει στην ανακοίνωση. Ωστόσο μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και συνεννόηση με το δικηγόρο του για συμπλήρωση του φακέλλου, η αίτησή του Αιγύπτιου επανεξετάζεται, ύστερα από νέο αίτημα που υπέβαλε, αυτή τη φορά για θεραπεία. Το ΥΠΕΣ στην ανακοίνωσή του εκφράζει βεβαιότητα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top