Σοβαρά επεισόδια στο Μεξικό μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Πάνω από 25 τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια στο Μεξικό μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν κατά την διάρκεια παρέλασης χιλιάδων ανθρώπων στην Πόλη του Μεξικού για να τιμηθεί 45η επέτειος από τη σφαγή δεκάδων φοιτητών σε διαδήλωση το 1968.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μια ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με δακρυγόνα.

Ο Έκτορ Σεράνο, υπάλληλος του δήμου της Πόλης του Μεξικού, δήλωσε ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί και τουλάχιστον 15 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Ο Σεράνο είπε επίσης στο ραδιόφωνο ότι οι συγκεντρωμένοι «διαδήλωναν ειρηνικά», αλλά υπήρχαν 200 έως 250 αναρχικοί που επιτέθηκαν στην αστυνομία και έτσι ξεκίνησαν τα βίαια επεισόδια.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές απαιτούσαν δικαιοσύνη για τις δολοφονίες δεκάδων φοιτητών στις 2 Οκτωβρίου 1968, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ σε χιλιάδες διαδηλωτές. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα, από εκείνη τη σφαγή είναι 40, αλλά πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα δικά τους υπήρξαν περίπου 300 νεκροί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top